Yeni Bir Cevap Gönder
Konuyu Cevapla: Android 7'nin çıkış tarihi açıklandı
Kullanıcı Adı:
Mesaj Başlığı:
Mesaj İkonu:
Mesajınız:
İfadeler
Smile Wink Cool Big Grin
Tongue Sad Angel Confused
Semi-twins Kahve Lol Titter
Santa Hump Welcoming Gun_bandana
Smile Angel_not Witless Indecisiveness
[daha fazla]
Mesaj Seçenekleri:
Konu Aboneliği:
Konuya abone olabilmek için bildirim tipini belirleyin. (Sadece kayıtlı kullanıcılar)





Eklentiler
Şu anda kullandığınız eklenti boyutu 1.39 MB Kullanabilir eklenti boyutu:(50 MB) [Eklentilerime bak]
Yeni Eklentiler:


Konu Gösterimi (Sizden önceki Mesajlar)
Gönderen ERKAN - 04-03-2016, Saat: 11:02
[Resim: ETTsupL.jpg]




Milyonlarca akıllı telefon kullanıcınısının beklediği Android N olarak da bilinen Android 7.0 sürümünün tanıtım tarihi belirlendi.

Google’ın en büyük etkinliği Google I/O bu yıl 18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikte Android’in N ismiyle de bilinen 7.0 sürümünün resmi olarak tanıtılması bekleniyor.



Geçtiğimiz gün Android N’in ilk görüntülerini paylaşan Google, menü sistemini kaldırması ile tartışma konusu olmuştu.



[Resim: w0DQNeJ.jpg]



Google I/O etkinliğinin bilet satışları da 8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Süre uzun gözükse de Google I/O etkinliğinin biletleri çok hızlı bir biçimde satılmasıyla ünlü. Bilet fiyatı ise 900 dolar.




Google I/O geliştiriciler hitap eden bir etkinlik olmakla birlikte Google’ın büyük yeniliklerini ve haberlerini duyurduğu bir ortam. Bu yıl özellikle Android 7.0’ın tanıtılması bekleniyor.



[Resim: 7BOElco.jpg]

Google’ın geleceğe yönelik planlarını öğrenmek için Mountain View’a gidemeseniz de canlı yayın üzerinden etkinliği takip edebilirsiniz.



ANDROID 7'NİN BEKLENEN ÖZELLİKLERİ

Koyu arayüz



Koyu arayüz seçeneği Android Marshmallow sürümünün geliştirici versiyonunda görülmüş, ancak daha sonra kaldırılmıştı. 



[Resim: pNnbSlM.jpg]



Dolayısıyla Google, bu arayüz için çalışmaya başladı ancak bu yeniliği henüz sunmadı. Bir sonraki Android sürümünde beklenen bir özellik olarak düşünebiliriz.



Tema seçenekleri



Koyu ve açık arayüz seçeneklerinin yanında beklenen bir diğer özellik ise önceden hazırlanmış ve resmi Android temaları. Google’ın bu konuda da bir çalışma yapması bekleniyor. 



[Resim: D2b0D3G.jpg]



Çünkü Nexus kullanan kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri “aşırı sade” arayüz oluyor. Dolayısıyla farklı ihtiyaçlara göre hazırlanmış farklı temalar, oldukça faydalı olabilir.



[Resim: JiDeu2s.jpg]



Gelişmiş güç yönetimi menüsü



Çok önemli bir özellik olmasa da geliştiriciler ve telefonunu kurcalamayı seven kullanıcılar için, güç menüsünün geliştirilmesi de yine beklenen yenilikler arasında. Detaylı bir güç yönetimi menüsü, kullanımı kolaylaştırıcı bir etki yaratabilir.



[Resim: 56d7c98467b0a902e4f288ab][Resim: UQzrXB7.jpg]



Özelleştirilebilir navigasyon menüsü



En önemli ihtiyaçlar biri bu olabilir. Telefonunuzun neredeyse tüm kontrolünde önemli bir role sahip olan navigasyon menüsünün özelleştirilmesi çok faydalı olacaktır. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre bu menüyü düzenlemesi, kişiselleştirme adına önemli bir adım.



[Resim: F56UirB.jpg]



Bildirim ışığını özelleştirme



Bazı akıllı telefon üreticilerinin kullandığı bildirim ışığı yani bildirim LED’ini özelleştirmek, uygulamaya göre farklı atamalar yapmak yine kullanımı kolaylaştıran özelliklerden biri olacaktır. Örneğin Facebook’tan bildirim geldiğinde LED’in mavi, WhatsApp’tan bildirim geldiğinde ise LED’in yeşil yanmasını isteyebilirsiniz. Nexus cihazlar için bu önemli bir eksiklik.



Telefon ve Rehber



Nexus’un Telefon ve Rehber uygulamalarının değişmesi bekleniyor. Bu konuda kullanıcıların geri bildirimleri dikkate alınması. Çünkü Lollipop ile değişen bu uygulamalar sezgisel değil ve oldukça karmaşık. Her ihtiyacınıza göre bir özellik olsa da arayüz gerçekten kafa karıştırıcı.



[Resim: wZ2lDQN.jpg]



Telefonu uyandırma



LG ve Samsung gibi üreticiler tarafından desteklenen çift dokunma ile ekranı açma, oldukça pratik bir özellik. Ancak Android’in sade halinde desteklenmiyor. Bu özelliğin de varsayılan olarak eklenmesi bekleniyor. Yine önemli eksikliklerden biri olarak düşünülebilir.